Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tök alakú zsemle

Ingredients:

tönkölybúzaliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
10 g
kurkuma
2 g
tej
100 ml
víz
150 ml
joghurt
50 g
FORMÁZÁSHOZ: kender madzag
DÍSZÍTÉSHEZ: egy kevés ropi szárnak

Preparation mode:

Minden hozzávalót mérj ki és dagasztógépben dagaszd be a tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Oszd a tésztát 70 g-os darabokra és gömbölyítsd fel.

5 perc pihentetés után kb. 30 cm-es madzagokat vágj és kösd át vele lazán a zsemléket úgy, hogy tököt formázzon.

30-40 perc kelesztés után 190 °C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd meg!

Jó étvágyat kívánunk!