Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Tökmagos zsemle

Ingredients:

finomliszt
500 g
14 g
Budafoki élesztő
10 g
cukor
10 g
tökmagolaj
70 g
pirított tökmag
140 g
tej
100 g
víz
165 g

Preparation mode:

Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra öntjük. A langyos vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához dagasztás közben a kívánt keménység eléréséig. Ezután letakarva 30 percre meleg helyre tesszük a tésztát. Az idő letelte után egyenlő, zsemleméretű részekre osztjuk, gömbölyítjük és oválisra formázzuk. Egy vonalzó segítségével hasadékot képzünk, melybe egy kis darab vajat teszünk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább 50 percig, sütés előtt vágott tökmaggal díszítjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 10-15 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Tökmagos zsemle elkészítésének 1. lépése