Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tökös derelye

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
25 g
fél citrom leve
tej
300 ml
vaj
50 g
TÖLTELÉK:
sült sütőtök pépesítve
250 g
nádcukor
50 g
fahéj
2 g
fél citrom héja
KENÉSHEZ: 1 egész tojás

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát!

A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet.

A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával is!

Egy adag tölteléket tegyél egy tésztára, majd egy másikkal borítsd be és a szélét egy villával mintázd!

Helyezd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd meleg helyen 40 percet.

Sütés előtt egésztojással fényezd, majd 180 °C-on 10-12 perc süsd meg.

Jó étvágyat kívánunk!