Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Töltött kalácskoszorú

Ingredients:

liszt
50 g
cukor
5 dkg
1 kk
Budafok élesztő
2,5 dkg
tej
3 dl
tojás sárgája
2

Preparation mode:

Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk.
Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a harmadikat szintén olvasztott vajjal és cukrozott fahéjjal szórjuk. Mindhárom részt feltekerjük, majd összefonjuk. A tésztát kivajazott sütőformába rakjuk, fél óráig letakarva pihentetjük. Sütőbe helyezés előtt a tetejét megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 50-60 percig 200°C-on sütjük.