Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

töltött lángos

Ingredients:

liszt
50 dkg
élesztő
50 g
1 kk
kristálycukor
1 csipet
tojás
1
tej
3 dl
étolaj
1 ek
füstölt tarja
20 dkg
trapista sajt
20 dkg
kis konzerv gomba
1 üveg

Preparation mode:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban arany barnára sütjük