Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Töltött rum baba (baba au rhum)

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
Budafoki élesztő
25 g
cukor
80 g
vaj
80 g
2 g
tojás
2 db
kék áfonya
50 g
tej
100 g
vaníliás cukor
1 csomag
LOCSOLÓ SZIRUP:
cukor
100 g
víz
100 g
citrom leve
1 db
egy kevés rum aroma
TÖLTELÉK:
felvert tejszínhab
200 g
friss szezonális gyümölcs (pl.fekete szeder)
200 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit összekészítjük -az áfonya kivételével- egy dagasztógép táljába, majd lassú fokozaton elkezdjük dagasztani és lassan emeljük a sebességet. Addig dagasztjuk míg el nem válik az edény falától.

10 perc pihentetés után belehajtogatjuk az áfonyát és egy kizsírozott kuglóf formába helyezzük a tésztát.

Letakarva kelesztjük kb. 40 percet majd 165 °C-os előmelegített sütőben sütjük 30 percet.

Sütés után még melegen kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

A locsolót addig elkészítjük, azaz összeforraljuk a hozzávalókat. A kihűlt babát tetszőlegesen elvágjuk és a locsolóval minden szintet jól belocsolunk.

A felvert tejszínhabbal töltjük és friss szezonális gyümölcsökkel díszítjük.