Töltött virslis szendvics

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
vaj
75 g
szárított petrezselyem
3 g
cukor
10 g
tejföl
175 g
tej
120 ml
TÖLTELÉK:
virsli
10 db
egy kevés mustár
trappista vagy más sajt
kb. 150 g
Preparation mode:
A hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd a langyos tejjel, gyors dagasztó mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy, de rugalmas tésztát.
Letakarva 30 percet pihentesd.
Mérlegen mérd ki a tésztákat 80 grammra és gömbölyítsd fel mindet.
5 perc pihentetést követően nyújtsd ki a tésztákat legalább akkorára, mint a virsli. Minden tésztát kenj meg egy kevés mustárral, majd helyezz bele egy virslit és egy darab sajtot.
Tekerd fel és helyezd sütőpapíros tepsire, majd egy éles késsel irdald be a tetejét.
Letakarva keleszd legalább 60 percet meleg helyen.
Egész tojással kend le a felületét és egy kevés sajttal, szezámmal és sárga lenmaggal díszítsd.
190 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 10 percet, amíg aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat kívánunk!