Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Tonhalas csónak

Preparation mode:

Hozzávalók:

250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj,
Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint

Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő (kb. 1 óra). Majd a megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk (formától függően kb. 60-80 grammos darabokra), gombócokat formálunk belőlük és 10 percig pihentetjük.
A gombócokat köralakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), majd két oldalt bevágjuk a körünket késsel, kb. 3 cm hosszan. Majd középre tölteléket helyezünk úgy, hogy ne érjen a töltelék a bevágáshoz (maradjon még kb. fél centi a töltelék és a bevágás között). A bevágásnál megfogjuk két oldalt a tésztánkat és átfordítjuk, így csónakot tudunk belőle formálni. Ezt megismételjük az összes darabnál, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket.
Kb. 30-40 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben süssük készre 220-230 fokon kb. 10-12 perc alatt.

Elkészítés lépései:

Tonhalas csónak elkészítésének 1. lépése