Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Töpörtyűs pogácsa szarvasgombás pestóval.

Ingredients:

liszt
50 dkg
sertéstöpörtyű darálva
20 dkg
vaj
10 dkg
frissen őrölt bors
1 késhegynyi
2 dkg
szarvasgombás pestó
2 ek
élesztő friss
2 dkg
tojás sárgája
2
tej
2 dl
tejföl
1-2 ek
porcukor
2 dkg
tojássárgája
1
kenéshez

Preparation mode:

Elkésztése:

A tészta alkotó elemeit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk. A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez. Kidagasztjuk a tésztát, menetközben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.
A meggyúrt tésztát 1 éjszakán át pihentetjük. 3 cm vastagra nyújtjuk, felületét bevagdossuk lisztbe mártogatott 4-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Megkenjük a tojássárgájával és kelesztjük. 180 fokon sütjük szép pirosra,ami kb 20 perc.