Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Töpörtyűs pogi/sörkorcsolya

Ingredients:

liszt
50 dkg
élesztő
2,5 dkg
cukor az élesztő futtatásához
csipet
2-3 dkg
darált tepertő
20 dkg
tejföl
2 ek
bors
1/2 dkg
víz
1,8 dl
tojás (kenéshez)
1

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük 1 órát. Nyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra, bevagdossuk a tetejét, szaggatjuk 3-4 cm-es szaggatóval és megkenjük egész tojással. Pihentetjük még 20 percig, majd ismét megkenjük tojással. Ha már kicsit szikkadt a tetején a tojás, mehet a 210 fokos sütőbe amíg szép piros lesz.