Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Töpörtyűs rúd

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
10 g
sertészsír
50 g
tojássárgája
2 db
őrölt fekete bors
2 g
víz
200 ml
TEPERTŐKRÉM:
darált tepertő
200 g
zsír
50 g
1 g
bors
1 g
őrölt paprika
1 késhegynyi

Preparation mode:

Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj.

Hűtőben pihentesd legalább 30 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be a hűtőbe 30 percre.

A tetejét irdald be és egy pizzavágóval vágd fel kb. 1,5 cm széles és 8 cm hosszú rúddá. Sütőpapíros lemezen keleszd letakarva meleg helyen kb. 1 órát, majd sütés előtt egésztojással kend le a felületét.

190 °C-on kb. 10-12 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat kívánunk!