Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Túrós-barackos kis pite

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta:, 500g liszt, 130ml víz, 25g Budafoki élesztő, 10g só, 50g porcukor, 150g vaj, 50g tojás,
Töltelék:, Túró: 250 g, Mascarpone: 125 g, Tojás: 1 db, Vaníliacukor: 4 tasak, Kristálycukor: 1 evőkanál

Töltelék:
Minden összetevőt bemérünk egy edénybe és összekeverjük. Majd a tölteléket is kikeverjük, és felhasználásig hűtőben, lefóliázva tároljuk.
Tészta:
Mérjük ki a lisztet, sót, porcukrot és a vajat. Gyúrjunk belőle morzsalékos tésztát, majd adjuk hozzá a tojást. A külön kimért vízben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá a masszánkhoz. Alaposan dolgozzuk ki a tésztánkat.
Ezután letakarva érleljük 1 órát. Válasszunk közepes méretű sütőformákat és mérjünk ki nagyjából akkora tésztadarabokat, ami az adott formánkhoz kell. Nyújtsuk ki a tésztákat fél centiméter vastagságúra, béleljük ki vele a formát és töltsük meg a túrótöltelékünkkel úgy, hogy a forma tetejét a töltelék ne érje el. Ha megvan, magozott, felszeletelt sárgabarack darabokat tegyünk a töltelék tetejére. Ezután sütőpapíron, sütőlemezen kelesszük egy órát. Sütés előtt felvert tojással kenjük meg a tésztánk peremét.
Süssük készre 180 fokon kb 22-25 perc alatt.

Elkészítés lépései:

Túrós-barackos kis pite elkészítésének 1. lépése