Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós-barackos pite (kelt tésztás sütemény)

Preparation mode:

A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj

Elkészítés:
A tésztához a langyos tejbe keverjük a 1,2 kk cukrot és az élesztőt hagyjuk felfutni.
Tálba szitáljuk a lisztet közepébe mélyedést készítünk,hozzáadjuk az élesztős tejet,a tojással elkevert 50g cukrot,sót,vajat,és fényesre,hólyagosra kidolgozzuk.

Meleg helyen ,letakarva duplájára kelesztjük.

A rakományhoz a babapiskótákat nejlonzacskóba téve ,nyújtófa segítségével finom morzsává törjük.
A túrót áttörjük,hozzáadjuk a tejfölt,a cukrot,sót,pudingport,egyenként a tojásokat,végül a reszelt citromhéjat,és simára keverjük.
Egy nagy méretű mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk,tepsibe fektetjük,széleit felmagasítjuk,és megszórjuk a babapiskótával.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A nektrint megmossuk,félbevágjuk,kimagozzuk,vékony gerezdekre vágjuk és a tésztára terítjük egyenletesen. Rárakjuk a túrókrémet és középső bordamagasságon kb 50 percig sütjük (ha nagyon pirulna a teteje takarjuk le alufóliával).Tűpróba!
A tepsiben hagyjuk kihűlni,vágjuk kockákra végül szórjuk meg fahéjas cukorral.

Tipp:
Kényeztetésképpen kevés jó minőségű őszibarackvodkával illatosított ,vaníliás cukorral édesített krémes állagúra felvert tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Készíthetjük szilvával is,a pudingport helyettesíthetjük 50g keményítővel.