Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós batyu

Ingredients:

liszt
30 dkg
élesztő
2 dkg
tej
2 dl
margarin
5 dkg
cukor
1 marék
búzadara
1 ek
étolaj
1 ek
csipet
tojássárgáj
2
túró
25 dkg
cukor
1 marék
mazsola
1 marék
vaníliás cukor
2 csomag
búzadara
1 ek
tojás
1
porcukor
1 ek

Preparation mode:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.

Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.

Töltelék készítése:

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.

Összeállítás:

Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.

Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés!

Elkészítés lépései:

Túrós batyu elkészítésének 1. lépése
Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.
Túrós batyu elkészítésének 2. lépése
Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Túrós batyu elkészítésének 3. lépése
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.