Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós batyu

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
50 g
sertészsír
25 g
tojás
1
tej
2 dl
(amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet)

Preparation mode:

Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral

A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk.
Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket.
Sütés előtt megkenjük tojással.

Sütés: 180°C-on 15 percig.

Elkészítés lépései:

Túrós batyu elkészítésének 1. lépése
Túrós batyu elkészítésének 2. lépése
Túrós batyu elkészítésének 3. lépése
Túrós batyu elkészítésének 4. lépése