Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós batyu

Ingredients:

búzaliszt
50 dkg
BUDAFOK élesztő
2,5 dkg
cukor
5 dkg
kicsi só
tojás
1
margarin vagy vaj
5 dkg
vaníliás cukor
1/2 csomag
túró
250 dkg
cukor
(ízlés szerint)
vaníliás cukor
1 csomag
(töltelék)
citrom

Preparation mode:

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lukat csinálunk. Beletesszük az élesztőt, egy kicsi cukrot és egy kis langyos tejet. Felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojást, margarin, vaníliás cukort és annyi tejet amennyit felvesz. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk és hagyjuk pihenni egy 1/2 órát.
Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Majd kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagságúra és kockát vágunk  belőle. Rátesszük a tölteléket és az átlós sarkokat összecsípjük, hogy ne nyíljon szét. Végül tepsibe rakjuk és 220°C-on sütjük.