Túrós-kapros pogácsa

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
margarin
200 g
só
18 g
cukor
15 g
friss Budafoki élesztő
25 g
félzsíros tehéntúró
500 g
apróra vágott friss kapor
20 g
tojás
1 db
tejföl
140 ml
1 kis pohár
tojás a kenéshez
1 db
Preparation mode:
A lisztet a margarinnal, élesztővel és az ízesítő anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd el egy egynemű tésztává.
Tedd hűtőbe 60 percre, majd vedd ki és hajts rá egy dupla hajtást.
Vágd fel vonalzó szélességre, majd háromszög formára. De természetesen kiszúróval is kiszúrhatod.
Helyezd a pogikat sütőpapíros lemezre és egész tojással kend le. Szezámmal díszítsd a tetejét.
Meleg helyen letakarva keleszd kb. 60 percet.
220 °C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 8-10 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!