Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Túrós pite

Ingredients:

finom liszt
30 dkg
rétes liszt
20 dkg
tojássárgája
4
vaj
15 dkg
tej
3 dl
budafoki élesztő
2 dkg
cukor
1 ek
túró
90 dkg
cukor
25 dkg
vaníliás cukor
1
mazsola
10 dkg
citrom reszelt héjja
1
tojásfehérje
4
liszt
1 ek
zsír
1 ek
liszt
3 ek

Preparation mode:

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben 1 ek. cukorral felfuttatott élesztőt, a 30 dkg finom és a 20 dkg rétes lisztet , és alaposan kidolgozzuk Két részre osztjuk a tésztát az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy zsírozott, lisztezett (1 ek zsír ,3 ek liszt ) tepsit. A töltelékhez áttörünk 90 dkg túrót. Simára keverjük 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral,10 dkg mazsolával, 1 citrom reszelt héjjával, a habbá vert 4 tojásfehérjével és 1 ek liszttel. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük ,és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Kb. 1,5-2 órát kelesztjük , majd hideg sütőbe tesszük 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még forró megszórjuk porcukorral .Ha kihűlt kockára vágva tesszük tálra.