Túrós pogácsa

Ingredients:
Preparation mode:
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb.
Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót.
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a sót és a tejfölt is. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
1 cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg szögletesre. Megszórjuk a sajt 2/3 részével, majd feltekerjük, úgy mint a bejglit.
Fél órát ismét pihentetjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk/vagy pizzavágóval négyzetekre vágjuk.
Megkenjük tojás sárgájával és leszórjuk a maradék sajttal.
200 fokon 20-25 percig sütjük.
Hogy ízesebb legyen, ilyenkor kora tavasszal vágott medvehagymával gazdagithatjuk, amit belegyúrunk a tésztájába.