Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós-pudingos csiga

Ingredients:

liszt
50 dkg

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojást, puha margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben a 3 dl tejből a 10 dkg cukorral és a pudingporral megfőzzük a pudingot. Hozzákeverjük a szitán áttört túrót, a csipet sót, vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tésztát 0.5 centi vastagságúra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket és felcsavarjuk. Kb. 2 centis szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk. Tetejét tojással lekenjük. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.