Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Túrós rózsa

Ingredients:

simaliszt
60 dkg
tej
2,5 dl
élesztő
4 dkg
cukor
3 ek
1 tk
tojás
1
olaj
1,3 dl
tejföl
2 ek
túró
50 dkg
Túrótöltelék
porcukor
2-3 ek
Túrótöltelék
citrom reszelt héja
1 db
Túrótöltelék
vaníliakivonat
1 tk
Túrótöltelék
tojás
1
Túrótöltelék

Preparation mode:

A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk.
1 óra alatt a duplájára kel. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és 8-10 dkg-os gombócokra osztjuk. Minden gombócból kinyújtunk 10 cm-es kört

A szemben lévő részeknél bevágjuk a tésztátnégy helyen Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket be tudjuk úgy rakni, hogy a bevágások mentén ne csurogjon ki a tésztából.
Elkezdődik a szélek felhajtogatása. Miníg a szemben lévő részeket hajtjuk egymás után.
Elkészültünk a rózsa formázásával. Sütőfóliával bélelt tepsire rakjuk és amíg a sütő bemelegszik (20-25 perc) addig hagyjuk még kelni. Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítés lépései:

Túrós rózsa elkészítésének 1. lépése
1.Dagasztás
2.Kelesztés.
3.Töltelék készítés
4.Formázás
5.Kelesztés
6.Sütés.