Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Vágott fahéjas tekercs

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tésztához:, 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 60 g cukor, 60 g vaj , 2 dl tej, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, Töltelék:, 150 g vaj, 5 g fahéj, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 2 g kardamon fűszer, 2 g őrölt szerecsendió, 5 g őrölt szegfűszeg

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 60×40 cm-es téglalapra nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit eleggyé dolgozzuk, egyenletesen elkenjük a tésztán. Ezután csigaszerűen feltekerjük, és kb. 8 cm-es hosszúságú darabokra vágjuk a tésztánkat. Ezeket a rudakat ollóval 4, egymástól egyenlő távolságra lévő helyen bevágjuk. A bevagdosott részeket mintává hajlítjuk.
Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 35 percig kelesztjük. Majd egy egész tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 14-15 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 1. lépése
Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 2. lépése
Vágott fahéjas tekercs elkészítésének 3. lépése