Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Vajas-fűszeres szendvics kifli

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
cukor
20 g
10 g
vaj
30 g
tej
125 ml
víz
140 ml
Kenéshez: vaj, só, metélőhagyma

Preparation mode:

Az alapanyagokat készítsd össze és a langyos folyadékkal gyúrj egy rugalmas tésztát.

20 perc pihentetést követően vágd a tésztát 60 g-os darabokra és gömbölyítsd fel.

Pár perc pihentetést követően nyújtsd ki oválisra a tésztákat és kend meg olvasztott vajjal, amiben elkevertél egy kevés sót, metélőhagymát vagy más zöld fűszert.

Tekerj kifliket és helyezd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd egy órát meleg helyen, sütés előtt egy éles késsel vágd meg a kifliket.

230 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 7-9 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Sütést követően kend át olvasztott vajjal.

Jó étvágyat kívánunk!