Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Valentin Kalács

Preparation mode:

Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej,

Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint

A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután tetszés szerint két nagyobb és négy kisebb darabra osztjuk a tésztát. A nagyobb darabokat kinyújtjuk és szív formát alakítunk ki belőle. A kisebb tésztadarabokat kinyújtjuk olyan hosszúra, hogy fonás után körbeérjék a kalácsot (copffonás). A szív formát villával megszurkáljuk, majd lekenjük tojással és ráillesztjük a két ágból megfont darabot. Az elkészült kalácsokat sütőpapíros tepsire rakjuk és kb. 1 órát kelesztjük. 180°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a pudingot, a gyümölcsöt megmossuk és lecsepegtetjük. Miután kihűlt a kalács, egyenletesen elterítjük rajta a pudingot, és tetszés szerint feldíszítjük a gyümölcsökkel.

Elkészítés lépései:

Valentin Kalács elkészítésének 1. lépése
Valentin Kalács elkészítésének 2. lépése