Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Valentin-napi szív kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
6 g
cukor
60 g
tojássárgája
1 db
vaníliás cukor
1 db
citromhéja
1 db
narancshéja
1 db
mascarpone
100 g
tej
210 ml
kakaópor
20 g
tojás a kenéshez
1 db
ZSELÉ:
epres gyümölcslé
300 ml
pektin
35 g
cukor
35 g
piros ételfesték (opcionális)
pár csepp

Preparation mode:

Zselé elkészítése:

Az eper ízű gyümölcslevet tedd fel melegedni egy lábasba, majd állandó keverés mellett add hozzá a cukorral elkevert pektint. Forrásig melegítsd, majd vedd le a tűzről és pár csepp ételfestéket tegyél bele.

Tészta elkészítése:

A kakaó kivételével mérj össze mindent gondosan, majd a langyos tejjel készíts egy kelttésztát. A dagasztást követően oszd kettő egyenlő részre és az egyik feléhez dagaszd hozzá a kakaót. Ha szükséges, pár csepp tejet tegyél hozzá. Ha elkészült, akkor letakarva 20 percig pihentesd a tésztákat.

Mérlegen mérd ki a tésztákat 25 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, majd várj pár percet vele. Nyújtsd ki a tésztákat kb. 20 cm hosszúságúra és egy fehér és egy kakaós tésztát tekerj össze majd formálj belőle szív alakot. Tedd sütőpapíros lemezre, majd meleg helyen keleszd legalább 1 órát, amíg legalább nem lesz a duplája.

Egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percet.

A kihűlt szívek belsejét még meleg zselével öntsd ki, majd tedd 30 percre a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk!