Vatruska – orosz, ukrán túrós desszert

Ingredients:
Preparation mode:
1. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, az élesztős keverék és a maradék tejet.
3. Csomómentes, sima tésztát dagasztunk.
4. Meleg helyen kelesztjük (duplájára!).
5. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk és kb. 20 percig pihentetjük.
6. Ismét gyúrjuk és az átgyúrt tésztát 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk.
7. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, rátesszük a tésztalabdákat és ismét pihentetjük.
8. Elkészítjük a tölteléket: a túrót alaposan áttörjük (villával), hozzáadjuk a cukrot, tejfölt és a tojássárgáját, vajat és vaníliát. Sűrű masszát kapunk.
9. Egy pohár segítségével minden tésztánk közepébe egy mélyedést csinálunk (kosárka szerűen).
10. A tészta széleit alaposan megkenjük az előzőleg tejben felvert tojássárgájával.
11. A mélyedésekbe belehelyezzük a tölteléket.
12. 200°C-on 20-30 percig sütjük