Vegán paplan

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre.
A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra.
Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
Kihűlésig tedd félre.
Tészta elkészítése:
Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a tésztát, amíg sima nem lesz a felülete és el nem válik az edény falától.
Keleszd legalább 30 percet letakarva meleg helyen.
70 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel, majd letakarva pihentesd 10 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki oválisra és kézzel tekerd vissza a széleit, hogy egy téglalapot kapj.
Egy adag tölteléket helyezz a tészta közepére. Ha szeretnéd, reszelt növényi sajttal is megszórhatod, majd letakarva keleszd meleg helyen legalább 50 percet.
200 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!