Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Vegán paplan

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
25 g
vegán "tejföl"
150 g
olivaolaj
50 g
víz
2 dl
TÖLTELÉK:
hagyma
1 fej
sárgarépa
1 közepes db
csiperkegomba
5 közepes fej
paraj
100 g
fokhagyma
2 gerezd
TETEJÉRE (opcionális):
növényi "sajt"

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre.
A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra.

Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
Kihűlésig tedd félre.

Tészta elkészítése:

Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a tésztát, amíg sima nem lesz a felülete és el nem válik az edény falától.

Keleszd legalább 30 percet letakarva meleg helyen.

70 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel, majd letakarva pihentesd 10 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki oválisra és kézzel tekerd vissza a széleit, hogy egy téglalapot kapj.

Egy adag tölteléket helyezz a tészta közepére. Ha szeretnéd, reszelt növényi sajttal is megszórhatod, majd letakarva keleszd meleg helyen legalább 50 percet.

200 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!