Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Vendégváró kiflik

Ingredients:

liszt
70 dkg
tojás
2
kefir
1 doboz
olaj
1 dl
tej
1 dl
élesztő
5 dkg
margarin
25 dkg
cukor
2 ek
1 ek
tojássárgája
1

Preparation mode:

A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is. Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú részre osztjuk. Mindegyik darabot kerek tányérnagyságú lappá nyújtjuk. 4 lapot megkenünk a sós margarinnal, majd rájuk helyezünk 1-1 üres lapot. Az így elkészült most már csak 4 lap mindegyikét 4 cikkbe vágjuk, majd minden cikket további háromfelé vágunk. Az így kapott (összesen 48 db) körcikk mindegyikét a szélesebb felétől kezdődően szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert tojássárgájával megkenjük a kifliket. Tetejüket ízlés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal, köményaggal szójuk meg. Ezt követően 1 óra hosszat pihentetjük a kifliket, majd hideg sütőbe helyezve, a hőmérsékletet fokozatosan emelve kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.