Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

(Vendégváró) Sós kifli

Ingredients:

tej
1 dl
Budafoki élesztő
5 dkg
cukor
2 ek
tojás
3 db
tejföl
1 kicsi
olaj
1 dl
kis csipet só
fél kocka margarin
kis reszelt sajt

Preparation mode:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a BUDAFOK élesztőt. A lisztet elkeverjük ízlés szerint a sóval és hozzátesszük a tojásokat, a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Ezeket jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Majd meleg helyen kelesztjük.
Mikor megkelt, a tésztát 4 részre osztjuk. Megfogjuk az első darabot és kinyújtjuk kerek formájúra. Megkenjük a sós margarinnal, és félre helyezzük. Kinyújtjuk a másik darabot is, és ráhelyezzük a másikra, majd ezt vékonyan megkenjük a krémmel. 16-ba vágjuk, majd feltekerjük. Elvégezzük ezt a folyamatot a másik két darabbal is.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük tojással és sajtot teszünk rá. Világos barnára sütjük 180 fokon.