Virslis kalászok

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl tejjel, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk az összes hozzávalóból. Ha kell még tejjel lágyíthatjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez után 10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk. Egy gombócot három felé veszünk és kisodorjuk őket. Elkezdjük a kalászokat készíteni/fonni, közben rakosgatjuk a vékony karikára vágott virsliket is. Mindegyikkel ugyan így teszünk és még fél órát pihentetjük. Megkenjük tojással, szezámmaggal szórjuk majd előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tetszés szerint lehet fűszerezni. Én bazsalikomot kevertem a lisztbe,de lehet oregánót,rozmaringot is tetszés szerint.
Az alap receptet itt találtam (én kicsit változtattam rajta) :
http://www.recept-oldal.hu