Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Virslis papucs cheddaros mártogatóssal

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
20 g
vaj
50 g
bors
1 csipet
szárított metélőhagyma
1 csipet
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
virsli
20 db
ketchup
MÁRTOGATÓS:
vaj
25 g
liszt
10 g
tej
250 ml
cheddar sajt reszelve
100 g

Preparation mode:

Mártogatós elkészítés:

A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot.

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél centi vastag négyzet alakú lappá és vágd fel 7×7 cm-es négyzetekre. Mindegyik tésztára tegyél egy kevés ketchupot és egy fél virslit átlósan. A tészta sarkait hajtsd a virslire így kapsz egy „papucs” formát. Rakd a tésztákat körbe úgy, hogy egy kisebb tálat középre tudj majd helyezni a tálaláskor.
Letakarva keleszd legalább 60 percet.

Sütés előtt egésztojással kend le a tetejét és szórd meg szezámmal.

200 °C-on 10-15 perc alatt süsd aranybarnára.

Kb. 3 db karika lesz a mennyiségből.

Jó étvágyat kívánunk!