Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zabos-túrós pogácsa

Ingredients:

zabliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
20 g
tehéntúró
250 g
margarin
200 g
cukor
15 g
tojás
2 db
őrölt bors
1 g
tej
250 ml
TETEJÉRE:
egésztojás
1 db
trappista sajt
kb. 150 g

Preparation mode:

A zsiradékot, túrót a liszttel morzsold el, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát.

Letakarva pihentesd 20 percet és nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra.

2-3 cm-es kiszúróval szúrd ki a pogácsákat és helyezd sütőpapíros lemezre.

Felületét tojásozd meg, majd a reszelt sajttal szórd meg. Letakarva meleg helyen keleszd kb. 1 órát.

220 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

Footnotes:

Gluténmentes zablisztet használva gluténmentes pogácsát készíthetünk.