Zabos-túrós pogácsa
Ingredients:
zabliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
20 g
tehéntúró
250 g
margarin
200 g
cukor
15 g
tojás
2 db
őrölt bors
1 g
tej
250 ml
TETEJÉRE:
egésztojás
1 db
trappista sajt
kb. 150 g
Preparation mode:
A zsiradékot, túrót a liszttel morzsold el, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát.
Letakarva pihentesd 20 percet és nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra.
2-3 cm-es kiszúróval szúrd ki a pogácsákat és helyezd sütőpapíros lemezre.
Felületét tojásozd meg, majd a reszelt sajttal szórd meg. Letakarva meleg helyen keleszd kb. 1 órát.
220 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes:
Gluténmentes zablisztet használva gluténmentes pogácsát készíthetünk.