Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Zabpelyhes sós kifli

Preparation mode:

Tészta :
– 35 dkg liszt,
– 10 dkg apró szemű zabpehely,
– 1 evőkanál só,
– 25 g friss élesztő,
– 1 tk méz,
– 5 dkg olvasztott vaj,
– kb 2 , 5
– 3 dl langyos tej,
– 1 tojássárgája + kevés víz – a kenéshez,
– durva szemcséjű só és köménymag – a szóráshoz

– Kevés mézes tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, zabpelyhet és a sót összevegyítjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat és a tejet.
Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
– Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb fél cm – es vastagságú kör alakra, 8 cikkre vágjuk és egyesével feltekergetjük.
– A kifliket sütőpapírral borított tepsibe rakjuk és letakarva ismét keleszjük kb félóráig, majd lekenjük a tetejüket a vízzel elkevert tojássárgájával és megszórjuk sóval ill. köménnyel.
– Előmelegített, 200 °C – on szép aranybarnára sütjük.