Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Zöldbabos-baconos párna

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
12 g
cukor
12 g
vaj vagy margarin
75 g
tojássárgája
1 db
tej
200 ml
TÖLTELÉK:
friss, egész zöldbab
bacon
350 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet.

Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre.

Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt ismételd meg a másik oldallal is; így kapsz egy szép párnát!

Sütőpapíros lemezen keleszd kb. 45-50 percet és sütés előtt egésztojással kend meg a felületét.

Egy éles késsel mintázd a tetejét és 190 °C-os sütőben süsd 12-14 percet.