Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zöldséges perec

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
15 g
cukor
15 g
margarin
50 g
sárgarépa reszelve
100 g
spenót apróra vágva
100 g
bors
1 g
fokhagymapor
2 csipet
tej
250 ml

Preparation mode:

A hozzávalókat mérd össze a spenót kivételével és géppel vagy kézzel alaposan dagaszd ki a tésztát.

A dagasztás végén tedd bele a spenótot és még 1-2 percig dagaszd a tésztát. Letakarva pihentesd 20-30 percet.

Oszd el a tésztát egyenként 60 grammra és formázd elő hosszúkásra.

5 perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 30 cm hosszúra és formázz belőle perecet.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva meleg helyen keleszd legalább 50 percig, majd felületét egésztojással kend le és szezámmaggal szórd le.

200 °C-os sütőben kb. 10-12 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!