Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zserbó

Preparation mode:

Fél kg liszt, 25 dkg margarin, csipet só,egy marék cukor, 2 tojás sárgája 1egész tojás tojás 25 g BUDAFOKI élesztő 1,5 kanál tejföl (az élesztő futtatásához), Töltelék egy doboz sütés álló sárgabarack lekvár vagy súlyban megegyező üveges is jó 30 dkg cukrozott darált dió bél.

A lisztet beleteszem egy tálba hozzá adom a sót cukrot elmorzsolom benne a margarint hozzá adom a tojásokat a Budafoki élesztőt fel futtatom a langyos enyhén cukrozott tejföllel, az egészet össze gyúrom. Három egyenlő részre osztom. Ki vajazott lisztezett tepsibe ki sütjük, úgy, hogy a kinyitott tésztát megkenjük lekvárral rá szórjuk a dió felét, a következő tésztát ki nyújtjuk ráhelyezzük azt is megkenjük lekvárral rá szórjuk arra is egyenletesen a diót majd a harmadik lappal befedjük. Villával több helyen megszúrjuk. Majd előmelegített sütőben 35 percig sütjük (sütőtöl függ lehet 40 perc is ha halvány barna akkor tuti megsült :-)) A tetejére csokimázt is készíthetünk, de porcukorral is meg lehet szórni úgy is fincsi.