Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zserbó

Ingredients:

étolaj
1-2 ek

Preparation mode:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatni ( 2 csipet cukrot kell beletenni ), majd a hozzávalókat összedolgozni szép sima tésztává ( ne legyen túl kemény).
Eztán három cipót készítek belőle és 25 percig konyharuhával letakarva kelesztem.
Kelesztés után normál tepsibe (kb. 35×25 cm) teszem az első kinyújtott tésztát. lekenem a baracklekvár felével és megszórom a cukorral összekevert darált dió felével.
Jöhet a következő lap szintén kinyújtani ráhelyezni a diótöltelékre és a maradék lekvárral és cukros dióval rétegezni.
Az utolsó lap lesz a sütemény teteje.
Mielőtt sötőbe tenném villával több helyen megszurkálni.
170 fokon kb. 25-30 percig sütni, míg szép világospiros nem lesz a teteje.
A mázhoz felolvasztani a csokit és az étolajjal összekeverni (lágyítja a csokoládét, nem fog törni), majd egyenletes rétegben elkenni a tetején és teljesen kihűteni. Ha kihűlt lehet szeletelni. Jó étvágyat.