Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zserbó cukorbetegeknek

Ingredients:

liszt
25 dkg
Budafok élesztő
1 dkg
tejföl
3 ek
sütőpor
negyed csomag
nyírfacukor
5 dkg
csipet
vaj
5 dkg
tojás sárgája
2
darált dió
15 dkg
durvára tört dió
5 dkg
rum
1 dl
nyírfacukor
5 dkg
narancslekvár
5 dkg
vaj
1 ek
diabetikus keserűcsoki
5 dkg
cukrozatlan kakaópor
2 ek
nyírfacukor
1 ek

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket.
A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban.
A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem, megkentem lekvárral.. Erre rászórtam a cukros darált dió felét, majd a rumos dió felét is, aztán jött a következő lap, mégegyszer ugyanezen eljárással, a harmadik lappal pedig beterítettem, megszurkáltam és 180 fokosra előmelegített sütőben fél óra alatt alsó-felső lángon megsütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, hozzákevertem a többi hozzávalót, de annyira tömény lett, hogy 2-3 kanál tejet hozzá kellett kevernem. Még melegen ecsettel kentem a már kihűlt tészta tetejére.