Zserbó cukorbetegeknek

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket.
A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban.
A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem, megkentem lekvárral.. Erre rászórtam a cukros darált dió felét, majd a rumos dió felét is, aztán jött a következő lap, mégegyszer ugyanezen eljárással, a harmadik lappal pedig beterítettem, megszurkáltam és 180 fokosra előmelegített sütőben fél óra alatt alsó-felső lángon megsütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, hozzákevertem a többi hozzávalót, de annyira tömény lett, hogy 2-3 kanál tejet hozzá kellett kevernem. Még melegen ecsettel kentem a már kihűlt tészta tetejére.