Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zserbó torta

Ingredients:

liszt
500 g
vaj
200 g
tojássárgája
1 db
Budafoki élesztő
25 g
cukor
50 g
10 g
tej
250 ml
darált dió
250 g
porcukor
250 g
baracklekvár
250 g
tortabevonó étcsokoládé
100 g
(min: 75% kakaótartalommal)

Preparation mode:

Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk.

A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra pedig rászórjuk az előzőleg porcukorral elkevert darált diót. Ezután a tetejére ismét egy tésztalapot teszünk, megint rákenjük baracklekvárt, utána pedig cukrozott dió következik, majd ezt újra megismételjük. A negyedik tésztalapot villával megszurkáljuk, és 30 percig kelesztjük.

Kelesztés után 180° C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).

A kihűlt tortát étcsokoládéval bevonjuk.

 

Elkészítés lépései:

Zserbó torta elkészítésének 1. lépése
Zserbó torta elkészítésének 2. lépése
Zserbó torta elkészítésének 3. lépése