Zserbó torta

Ingredients:
Preparation mode:
Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk.
A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra pedig rászórjuk az előzőleg porcukorral elkevert darált diót. Ezután a tetejére ismét egy tésztalapot teszünk, megint rákenjük baracklekvárt, utána pedig cukrozott dió következik, majd ezt újra megismételjük. A negyedik tésztalapot villával megszurkáljuk, és 30 percig kelesztjük.
Kelesztés után 180° C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba!).
A kihűlt tortát étcsokoládéval bevonjuk.
Elkészítés lépései: