Zserbó

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük a másik kisodort tésztát, megint lekvár, dióscukor. Kinyújtjuk a harmadik cipót és befedjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk hogy ne puposodjon fel, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 180 fokon sütjük.
Csoki készítése:
2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk.
10 dlg p.cukrot, 1 csokipudingot, és 2 evőkanál kakaót összekeverünk és a felolvadt Rámával simára keverjük. Csak addig kell gőz fölött hagyni, míg a cukor elolvad. Ez sűrűbb mint álltalában a csokitetők, de nagyon jó a bevonóképessége. Nem issza be a tészta.
Elkészítés lépései:
1.A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
2.Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
3.Begyúrjuk a tésztát, pihentetjük.
4. Töltjük.
5.Sütjük.
6. Elkészítjük a csokitetőt, majd bevonjuk vele a kihűlt tésztát.