Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zserbó

Ingredients:

liszt
50 dkg
zsír
20 dkg
tojás
1
élesztő
2 dkg
porcukor
10 dkg
darált dió
25 dkg
porcukor
25 dkg
lekvár
1 üveg
Csokitető
tej
2-3 ek
Rámamargarin
10 dkg
porcukor
10 dkg
csokipuding
1 csomag
kakaópor
2 ek

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük a másik kisodort tésztát, megint lekvár, dióscukor. Kinyújtjuk a harmadik cipót és befedjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk hogy ne puposodjon fel, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 180 fokon sütjük.

Csoki készítése:
2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk.

10 dlg p.cukrot, 1 csokipudingot, és 2 evőkanál kakaót összekeverünk és a felolvadt Rámával simára keverjük. Csak addig kell gőz fölött hagyni, míg a cukor elolvad. Ez sűrűbb mint álltalában a csokitetők, de nagyon jó a bevonóképessége. Nem issza be a tészta.

Elkészítés lépései:

Zserbó elkészítésének 1. lépése
1.A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
2.Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
3.Begyúrjuk a tésztát, pihentetjük.
4. Töltjük.
5.Sütjük.
6. Elkészítjük a csokitetőt, majd bevonjuk vele a kihűlt tésztát.