Zsiráf kalács

Ingredients:
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát.
Oszd 3 részre, ezekből kettőt kakaóval színezz:
1. fehér tészta: kb. 600 g
2. világosabb kakaós tészta: 200 g tészta + 6 g kakaó + pici tej
3. sötétebb kakaós tészta: 140 g tészta +15 g kakaó + pici tej
Ha elkészültek a színezett tészták, akkor 20 percet pihentesd.
Mindegyik tésztát vágd 10 egyenlő részre és gömbölyítsd fel.
A világosabb kakaós tésztákat sodord ki sütőforma hosszúságú rudakra.
A többi tésztát ovális alakban nyújtsd ki akkorára, hogy be tudd burkolni a sodort részt.
A világos kakaós sodort rudat csomagold be először a sötétebb részbe, majd a fehér tésztába.
Kb. 20 cm hosszú, 10 cm széles, 7 cm magas formába helyezd a tésztákat.
1 formába 5 tészta fog kerülni.
Meleg helyen keleszd addig, amíg nem éri el a forma tetejét. Ha elérte, akkor tegyél sütőpapírt rá és egy másik lemezzel takard le.
Így süsd 180 °C-on kb. 23 percet.
Jó étvágyat kívánunk!