Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zsiráf kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
10 g
tojás
1 db
vaj
50 g
tej
240 ml
KAKAÓS RÉSZHEZ:
kakaó
21 g
pici tej

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát.

Oszd 3 részre, ezekből kettőt kakaóval színezz:

1. fehér tészta: kb. 600 g

2. világosabb kakaós tészta: 200 g tészta + 6 g kakaó + pici tej

3. sötétebb kakaós tészta: 140 g tészta +15 g kakaó + pici tej

Ha elkészültek a színezett tészták, akkor 20 percet pihentesd.

Mindegyik tésztát vágd 10 egyenlő részre és gömbölyítsd fel.

A világosabb kakaós tésztákat sodord ki sütőforma hosszúságú rudakra.
A többi tésztát ovális alakban nyújtsd ki akkorára, hogy be tudd burkolni a sodort részt.
A világos kakaós sodort rudat csomagold be először a sötétebb részbe, majd a fehér tésztába.

Kb. 20 cm hosszú, 10 cm széles, 7 cm magas formába helyezd a tésztákat.
1 formába 5 tészta fog kerülni.

Meleg helyen keleszd addig, amíg nem éri el a forma tetejét. Ha elérte, akkor tegyél sütőpapírt rá és egy másik lemezzel takard le.

Így süsd 180 °C-on kb. 23 percet.

Jó étvágyat kívánunk!