Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zsúrkenyér

Ingredients:

KOVÁSZ HOZZÁVALÓI:
finomliszt BL 55
200 g
langyos víz
200 g
kaukázusi kefir
40 g
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
kovász
440 g
finomliszt BL 55
400 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
cukor
15 g
vaj
50 g
langyos víz
1,5-2 dl

Preparation mode:

Mutatjuk, hogyan készíts ropogós zsúrkenyeret!

Először készítsd el a kovászt! A lisztet a vízzel és a kefirrel alaposan keverd el, majd meleg helyen hagyd letakarva pihenni legalább 24 órát.

Másnap a tészta hozzávalóit keverd össze a kovásszal és készíts közepesen lágy tésztát. Addig dagaszd amíg a tészta felülete sima nem lesz. Ezt követően tedd meleg helyre letakarva kb. 50 percig.

A tésztát oszd kettő egyenlő részre. Tedd kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és keleszd még 30-40 percig, meleg helyen, letakarva.

Sütés előtt vagdald be a felületét és langyos vízzel permetezd be! 210 °C-os előmelegített sütőben 30-40 perc alatt meg is sül.