Áfonyás-mascarponés nyalóka twister

Ingredients:
finomliszt BL55
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
60 g
vanillincukor
1 csomag
tojássárgája
1 db
sütőmargarin
60 g
tej
300 ml
TÖLTELÉK:
friss áfonya
150 g
mascarpone
175 g
cukor
50 g
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet.
Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk.
A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén.
Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk.
Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
Egy hurkapálcikára felszúrjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük. Letakarva kelesztjük legalább 45 percet.
180 °C -os előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Footnotes:
A kész süteményt díszíthetjük cukormázzal, illetve cukorka szórattal is.