Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Áfonyás-mascarponés nyalóka twister

Ingredients:

finomliszt BL55
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
60 g
vanillincukor
1 csomag
tojássárgája
1 db
sütőmargarin
60 g
tej
300 ml
TÖLTELÉK:
friss áfonya
150 g
mascarpone
175 g
cukor
50 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet.

Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk.

A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén.

Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk.

Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.

Egy hurkapálcikára felszúrjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük. Letakarva kelesztjük legalább 45 percet.

180 °C -os előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Footnotes:

A kész süteményt díszíthetjük cukormázzal, illetve cukorka szórattal is.