Hozzávalók
- finomliszt BL55500 g
- friss Budafoki élesztő25 g
- só10 g
- cukor60 g
- vanillincukor1 csomag
- tojássárgája1 db
- sütőmargarin60 g
- tej300 ml
- TÖLTELÉK:
- friss áfonya150 g
- mascarpone175 g
- cukor50 g
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet.
Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk.
A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén.
Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk.
Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
Egy hurkapálcikára felszúrjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük. Letakarva kelesztjük legalább 45 percet.
180 °C -os előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.