Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Áfonyás-mascarponés nyalóka twister

Hozzávalók

  • finomliszt BL55
    500 g
  • friss Budafoki élesztő
    25 g
  • só
    10 g
  • cukor
    60 g
  • vanillincukor
    1 csomag
  • tojássárgája
    1 db
  • sütőmargarin
    60 g
  • tej
    300 ml
  • TÖLTELÉK:
  • friss áfonya
    150 g
  • mascarpone
    175 g
  • cukor
    50 g

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet.

Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk.

A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén.

Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk.

Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.

Egy hurkapálcikára felszúrjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük. Letakarva kelesztjük legalább 45 percet.

180 °C -os előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.