Almás-áfonyás briós pizza

Ingredients:
extra finom süteményliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
5 g
vaj
120 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
2 csomag
őrölt fahéj
2 g
tojás
1 db
tej
200 ml
FELTÉT:
vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag
tej
600 ml
cukor
100 g
vaj
20 g
friss áfonya
200 g
szeletelt mandula
50 g
Preparation mode:
Puding elkészítés:
A pudingport keverd el a tejben és add hozzá a cukrot, majd állandó keverés mellett forral fel. Pár perc hűtést követően keverd bele a vajat, majd fóliázd le a krémet úgy, hogy a fólia hozzáérjen teljesen a krémhez. Így hűtsd ki teljesen.
Elkészítés:
A hozzávalókat mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd el három egyenlő részre a tésztát, majd letakarva keleszd kb. 30 percig.
Kézzel, mint egy pizzát nyújtsd ki kb. 30 cm átmérőjűre a tésztákat, oszd el a pudingot, mint egy paradicsomszószt és tett rá a friss gyümölcsöket is. Szórd meg a szeletelt mandulával.
Kb. 40 perc kelesztés után a tészta peremét kend le egésztojással, majd 170 °C-os sütőben 15 perc alatt süsd aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk!