Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás-áfonyás briós pizza

Ingredients:

extra finom süteményliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
vaj
120 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
2 csomag
őrölt fahéj
2 g
tojás
1 db
tej
200 ml
FELTÉT:
vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag
tej
600 ml
cukor
100 g
vaj
20 g
friss áfonya
200 g
szeletelt mandula
50 g

Preparation mode:

Puding elkészítés:

A pudingport keverd el a tejben és add hozzá a cukrot, majd állandó keverés mellett forral fel. Pár perc hűtést követően keverd bele a vajat, majd fóliázd le a krémet úgy, hogy a fólia hozzáérjen teljesen a krémhez. Így hűtsd ki teljesen.

 Elkészítés:

A hozzávalókat mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd el három egyenlő részre a tésztát, majd letakarva keleszd kb. 30 percig.

Kézzel, mint egy pizzát nyújtsd ki kb. 30 cm átmérőjűre a tésztákat, oszd el a pudingot, mint egy paradicsomszószt és tett rá a friss gyümölcsöket is. Szórd meg a szeletelt mandulával.

Kb. 40 perc kelesztés után a tészta peremét kend le egésztojással, majd 170 °C-os sütőben 15 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!