Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás fánk

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
35 g
10 g
cukor
50 g
joghurt
1 pohár
rum
1 ek
olaj
25 g
tojás
1 db
tej
150 ml
TÖLTELÉK:
közepes méretű savanykás alma
5-6 db
vanillincukor
20 g
fahéj
10 g
cukor
70 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Az almát nagy lyukú reszelőn reszeld le és keverd el az ízesítőkkel, majd 10-15 perc után nyomkodd ki!

 

Fánk elkészítése:

A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva keleszd legalább 30-40 percet.

50 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel. Nyújtófával nyújtsd ki oválisra a tésztákat és minden tészta közepébe tegyél egy kiskanálnyi (kb. 30 g) tölteléket, majd hajtsd félbe és alaposan nyomkodd össze és tedd sütőpapíros lemezre kelni őket.

Letakarva keleszd kb. 1 órát, majd fejjel lefelé helyezve a forró olajba, közepes lángon, fedő nélkül süsd mindkét oldalát kb. 2 percig.

Jó étvágyat kívánunk!