Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Birsalmás pite

Ingredients:

OMLÓS TÉSZTA:
búzafinomliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
2,5 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
125 g
tojássárgája
1 db
tej
50 ml
ALMA TÖLTELÉK:
közepes birsalma
3-4 db
cukor
200 g
PUDING:
vaníliás puding
1 csomag
cukor
100 g
fahéj
2 g
tej
350 ml
MORZSA:
búzafinomliszt
100 g
barna cukor
100 g
vaj
100 g

Preparation mode:

Omlós tészta: 

A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát.

Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát.

Töltelék:

A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat előtt és a maradék levét öntsd le.

Puding elkészítése: Főzz egy sűrű pudingot és hűtsd langyosra.

Az elkészült pudingba forgasd bele a főtt birsalmát.

Morzsa: 

Minden nyersanyagot mérj össze és készíts homogén tésztát. Tedd fóliába és felhasználásig tedd a fagyasztóba.

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az omlós tésztát vedd kétfelé, és nyújtsd ki 2-3 mm vastagra. 2 db 18 cm-es torta vagy pite formát bélelj ki a tésztával, majd tedd rá egyenletesen a birsalmás-pudingos tölteléket.

175 °C-on süsd 20 percig, majd vedd ki a sütőből és az elkészített morzsát reszeld rá nagy lyukú reszelővel és ismét süsd 20 percig.

 

Jó étvágyat kívánunk!