Birsalmás pite

Ingredients:
Preparation mode:
Omlós tészta:
A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát.
Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát.
Töltelék:
A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat előtt és a maradék levét öntsd le.
Puding elkészítése: Főzz egy sűrű pudingot és hűtsd langyosra.
Az elkészült pudingba forgasd bele a főtt birsalmát.
Morzsa:
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts homogén tésztát. Tedd fóliába és felhasználásig tedd a fagyasztóba.
ELKÉSZÍTÉS:
Az omlós tésztát vedd kétfelé, és nyújtsd ki 2-3 mm vastagra. 2 db 18 cm-es torta vagy pite formát bélelj ki a tésztával, majd tedd rá egyenletesen a birsalmás-pudingos tölteléket.
175 °C-on süsd 20 percig, majd vedd ki a sütőből és az elkészített morzsát reszeld rá nagy lyukú reszelővel és ismét süsd 20 percig.
Jó étvágyat kívánunk!