Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Burgonyás kenyér

Ingredients:

BL 80 kenyérliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
10 g
12 g
író
50 g
főtt burgonya
125 g
tej
125 ml
víz
110 ml

Preparation mode:

A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni.

Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet.

A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el 2/3 – 1/3 arányban. Minden tésztát gömbölyíts fel és a kisebb tésztát tedd a nagyobbra és alaposan nyomd össze a kezeddel. Helyezd sütőpapíros lemezre és takard le.

Kb. 50-60 perc kelesztés után felületét lisztezd meg és egy késsel vágd meg.

210 °C-os előmelegített gőzös sütőben süsd kb. 30 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

Source: https://eleszto.hu/receptek/burgonyas-kenyer-2/