Budafoki élesztő
  • Receptek
    • Édes péksütemények
    • Kalácsok
    • Kenyerek
    • Kiflik, zsemlék
    • Kuglófok
    • Fánkok, lángosok
    • Mentes receptek
    • Piték
    • Pizzák
    • Pogácsák
    • Ünnepi receptek
    • Egyéb élesztős receptek
  • Recept feltöltés
  • Az élesztő
  • Tippek
  • Tápérték és allergének
  • Nyereményjáték
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Recept keresése
  • Bejelentkezés

Keresés

Recept kategóriák

  • Édes péksütemények
  • Egyéb élesztős receptek
  • Fánkok, lángosok
  • Kalácsok
  • Kenyerek
  • Kiflik, zsemlék
  • Kuglófok
  • Mentes receptek
  • Piték
  • Pizzák
  • Pogácsák
  • Ünnepi receptek

Mentes receptek

  • Cukormentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Tojásmentes

Burgonyás kenyér

Hozzávalók

  • BL 80 kenyérliszt
    500 g
  • Budafoki friss élesztő
    10 g
  • só
    12 g
  • író
    50 g
  • főtt burgonya
    125 g
  • tej
    125 ml
  • víz
    110 ml

Elkészítés:

A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni.

Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet.

A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el 2/3 – 1/3 arányban. Minden tésztát gömbölyíts fel és a kisebb tésztát tedd a nagyobbra és alaposan nyomd össze a kezeddel. Helyezd sütőpapíros lemezre és takard le.

Kb. 50-60 perc kelesztés után felületét lisztezd meg és egy késsel vágd meg.

210 °C-os előmelegített gőzös sütőben süsd kb. 30 percig.

Jó étvágyat kívánunk!