Hozzávalók
- BL 80 kenyérliszt500 g
- Budafoki friss élesztő10 g
- só12 g
- író50 g
- főtt burgonya125 g
- tej125 ml
- víz110 ml
Elkészítés:
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni.
Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet.
A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el 2/3 – 1/3 arányban. Minden tésztát gömbölyíts fel és a kisebb tésztát tedd a nagyobbra és alaposan nyomd össze a kezeddel. Helyezd sütőpapíros lemezre és takard le.
Kb. 50-60 perc kelesztés után felületét lisztezd meg és egy késsel vágd meg.
210 °C-os előmelegített gőzös sütőben süsd kb. 30 percig.
Jó étvágyat kívánunk!