Citromos falatok sajtos mártogatóssal

Ingredients:
búzafinomliszt
400 g
só
10 g
Budafoki élesztő
25 g
olvasztott vaj
50 g
tojás
1 db
cukor
20 g
tej
200 g
szezámmag
10 g
szemes mák
10 g
MÁRTOGATÓS:
tejföl
175 ml
gorgonzola sajt
80 g
fehér cheddar sajt
50 g
bors
1 csipet
CITROMOS LOCSOLÓ:
citrom kifacsart leve
1 db
olvasztott vaj
50 g
DÍSZÍTÉSHEZ:
citromhéj
1 db
kevés friss petrezselyem levél
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. 35 percet pihentetjük letakarva.
10 egyenlő részre osztjuk a tésztánkat és minden egyes tésztadarabot megfonunk. Végül a szezám- mák keverékébe beleforgatjuk.
Egy sütőtálba helyezzük a fonatokat, úgy, hogy egy karikát formálunk belőlük.
A mártogatós hozzávalóit csak összekeverjük és a tészta közepébe öntjük.
Letakarva kelesztjük kb. 50 percet.
210 °C-os előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
Az elkészült süteményt megkenjük a citromos locsolóval és megszórjuk frissen reszelt citromhéjjal.
Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.